Nakoupili jste více pečiva, než dokážete spotřebovat? Šup s ním do mrazničky dříve, než se znehodnotí a zcela zbytečně tak poputuje do odpadkového koše.
Pečivem neplýtvejte, vydrží i v mrazničce dlouhé týdny.
V první řadě je třeba myslet na to, aby bylo pečivo putující do mrazničky dobře zabaleno, aby v chladu nevyschlo, chléb si dobře zabalený uchová i svoji vůni. V závislosti na mraženém jídle jsou k mrazení ideální hliníkové folie či misky z této folie nebo mrazící sáčky.
Skvělý trik! S pečícím papírem už bojovat nebudete, takto přesně ‚sedne‘ do misky či na plech
I v sáčcích lze chléb či rohlíky zamrazit, ale je třeba dbát na to, aby v sáčcích nezůstal vzduch, následně jej pevně uzavřete. Chléb vydrží v mrazničce 4–6 měsíců, nakrájené kousky 1–3 měsíce, rohlíky 2–4 měsíce. Pokud skladujete pečivo v mrazničce příliš dlouho, mohou se na něm vytvořit skvrny a námraza, které výrazně sníží kvalitu skladovaného pečiva.
V mrazničce je nejlepší skladovat úplně čerstvé pečivo, aby bylo po rozmrazení opět jako čerstvé. Pozor, dříve, než jej zamrazíte, musí být zcela vychlazené. Nové zásoby pečiva ukládejte v mrazničce až za starší zásoby, abyste měli přehled, které pečivo se má z mrazničky vyjmout jako první.
https://infofirem.cz/spolecnost-mesit-zahajuje-spolupraci-s-firmami-v-saudske-arabii/
https://abecedafirem.cz/jaka-rizika-hrozi-pri-preprave-zasilek-a-jak-se-proti-nim-spravne-pojistit/
https://develion.cz/nokia-zacne-vyrabet-notebooky/